Casa de modă Versace: lux din generație în generație

Știm cu toții faptul că brandul Versace este unul dintre acela mai populare din lume și nu există niciun pasionat de modă care să nu cunoască măcar o creație, un parfum sau un accesoriu creat de celebra casă de modă.

Gama largă de produse de lux oferite de celebrul brand Versace fură ochii celor mai mari cunoscători și adepți ai bunului gust din lume și, cu siguranță, toți ne dorim să deținem de-a lungul vieții măcar un item creat de Versace. Iubitorii celebrului brand ar trebui să cunoască și câteva detalii legate de istoria casei de modă și despre fondatorul acesteia, creatorul de modă italian Gianni Versace.

Celebra casă de modă Versace a fost creată în anul 1978 de cel ce urma să devină emblema luxului în întreaga lume, Gianni Versace. Creatorul de modă a schimbat industria fashion pe întreg globul datorită croielii distinctive, printurilor îndrăznețe și neconvenționale dar și datorită elementelor metalice incluse în piesele vestimentare. Celebrul designer Gianni Versace primește în anul 1993 Oscarul în modă, moment în care acesta ține neapărat să explice întregii lumi viziunea sa asupra modei.

„A fi tu însuți mi se pare cheia unei colecții de succes. Nu urma trendurile. Nu lăsa moda să te posede, decide singur cine ești, ce vrei să exprimi prin modul în care te îmbraci și îmbracă-te așa cum vrei să trăiești.”, a declarant în acel moment Gianni Versace, emblem luxului vestimentar. Mai mult decât atât, ar trebui să evidențiem și câteva aspecte cu privire la celebrul logo ales de creatorul de modă pentru celebra casă Versace, Medusa. Din istorie știm faptul că Medusa avea șerpi veninoși în loc de păr și că a fost decapitată de Perseu, capul acesteia ajungând mai apoi la Zeița Atena care l-a așezat pe scutul ei.

Acest logo simbolizează fatalitatea supremă, puterea și fascinația cu care toată lumea privește lucrurile întunecate de care ar trebui să se ferească dar care atrag cel mai mult. La vârsta de 50 de ani, Gianni Versace a fost asasinat în propria locuință din Miami Beach însă brandul continuă să fie viu datorită familiei sale ce a preluat toate atribuțiile marelui creator. Celebra Donatella Versace este în acest moment designerul principal și a reușit să mențină
brandul pe primele poziții în topul celor mai luxuriante case de modă din întreaga lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *